Heldhaftige Miep Gies geëerd met dramaserie A Small Light op Disney+ (2024)

Streaming

Jorrit van Broekhoven

&nbsp · &nbsp

Heldhaftige Miep Gies geëerd met dramaserie A Small Light op Disney+ (1)

© Disney

A Small Light

Delen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp Miep Giesde familievan Anne Frank verborgen te blijven door de Duitsers. De internationale dramaserie A Small Light op Disney+ laat zien hoe zij zich met gevaar voor eigen leven inzette voor ondergedoken Joodse gezinnen.

A Small Light werd gefilmd in Amsterdam en Praag entoont hoe Miep Gies (Bel Powley) en haar man Jan (Joe Cole) er twee jaar lang voor zorgden dat de families Frank, Van Pels en Pfeffer uit handen van de Duitsers konden blijven in het achterhuis aan de Prinsengracht. Joodse families die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters werden opgepakt, werden afgevoerd om te worden vermoord.

A Small Light

Dankzij de inspanningen van Miep Gies kon Anne Frank in het achterhuis haar dagboek schrijven. Gies heeft er ook voor gezorgd dat het beroemde dagboek niet verloren ging.Verder zien we in de serie hoe Miep en Jan zich op andere manieren inzetten tegen de Duitse bezetting. De rol van Anne Frank wordt in de serie gespeeld door Billie Boullet, haar ouders Otto en Edith door Liev Schreiber en Amira Casar. De Nederlandse actrice Hanna van Vliet is te zien als verzetsvrouw Frieda Belifante.

Datum en trailer

De eerste twee afleveringen van A Small Light staan op 2 mei op Disney+. Daarna komt er wekelijks een aflevering bij van de achtdelige serie. Hieronder kun je de trailer alvast bekijken. Heb je geen abonnement op Disney+? Dan kun je de serie ook bekijken op National Geographic.

Tags en meer informatie

A Small Light Anne Frank Disney Plus drama Miep Gies national geographic serie trailer tweede wereldoorlog
Alle tips
LIVE EK voetbal: Spanje - Georgië Nu20:50 - 21:54 · Sport Als je aan het begin van het EK voetbal had gezegd dat Spanje in de achtste finales tegen Georgië zou spelen, had je waarschijnlijk je geld ingezet op Spanje. Maar na de stunt tegen Portugal zijn de Spanjaarden zeker gewaarschuwd voor de Georgiërs.
Tip Wild Scandinavia Nu20:25 - 21:15 · Informatief De laatste aflevering van Wild Scandinaviatoont de invloed van de Scandinavische poolnachten en de middernachtzon. De winters zijn duister. Muskusossen, ijsberen en poolvossen trotseren de kou. In het voorjaar zorgt de zon voor nieuw leven.
Laatste nieuws van TVgids.nl Meer nieuws 22:05 Kijkers ergeren zich enorm aan commentator tijdens Duitsland - Denemarken 10:32 Telekids reünie op het podium bij de Foute Party 10:16 RTL Boulevard komt dinsdag met extra uitzending later op de avond 10:00 Dione de Graaff, Andries Lamain en Roxane Knetemann blikken vooruit op de Tour de France 2024 10:00 Erik Scherder onderzoekt het nut van optimisme in nieuwe tv-serie: 'Door een vrolijker bril naar het leven kijken'
De tv van gisteren Meer tv 30 jun De TV van gisteren: kijkers zien het donderen en bliksem*n op het EK en in VI Oranje
De nieuwste reviews Meer reviews
Tip The Wolf of Wall Street Nu20:00 - 23:25 · Film Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) weet tijdens de jaren 80 in dit waargebeurde verhaal op slinkse wijze in korte tijd miljoenen dollars binnen te slepen.
Tip War Horse Nu20:00 - 22:55 · Film De Engelse boer Ted heeft een probleem: hij moet landeigenaar Lyons betalen, maar hij heeft geen geld. Daarom kan hij niet anders dan zijn paard Joey verkopen.
Tip The Foreigner Nu20:01 - 22:13 · Film Als zijn dochter omkomt bij een bomaanslag, gaat een restauranthouder op zoek naar de daders.
Tip I Love You, Man Nu20:30 - 22:36 · Film Peter gaat trouwen. Dat is mooi natuurlijk, alleen moet hij nog wel een getuigevoor zijn huwelijk vinden.Vrienden heeft Peter nauwelijks,dus moet hij in I Love You, Man op zoek naar de man van zijn dromen.
Tip Tolkien Straks22:55 - 01:06 · Film Biografische film over het leven van J.R.R. Tolkien, de schrijver vanDe hobbitenIn de ban van de ring. Deze spannende, avontuurlijke film laat zien waar hij zijn ideeën opdeed.
Tip Laurent - De rebelse prins Vanavond23:05 - 23:55 · Informatief Het derde deel van de documentaireserie De Rebelse Prinsbelicht het liefdesleven van prins Laurent. Zo had hij jarenlang een relatie met Wendy van Wanten. Zij werd in Nederland bekend dankzij haar pikante bijdragen aan De Pinup Club.
LIVE Tour de France Morgen12:35 - 16:00 · Sport De 230 kilometer tussen Piacenza en Turijn zijn vlak en een massasprint staat in de sterren geschreven. Alle ogen van de Tour de France zijnricht op Mark Cavendish, die zijn 35e Tourrit wil winnen en zo het record van Eddy Merckx wil verbreken.

Toon meer tips

Heldhaftige Miep Gies geëerd met dramaserie A Small Light op Disney+ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6375

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.